Tuesday 16 January 2007

Innan vi kommer till dagis...

(Here comes a swedish note... since I actually forgot to write this in english, but then again... love it or leave it. )


Tobias polis...
Att komma till dagis kräver sitt tålamod. Tur att det ligger nära! Tobias gillar att klä ut sig och "ska bara" klä ut sig till, superhjälte, prins, kock, brandman, sjörövare eller polis innan vi kan gå. Jaa, det märks att han går på en avdelning där 12 av 17 är killar och 10 av dem är mer än fem år? Ni skulle ha sett den årliga maskeraden... Spindelmannen, stålmannen, batman, pirater och skelett. De fem tjejerna var prinsessor! Jaja, Tobias är iallafall fortfarande stolt över att han var Pippi Långstrump.

Tobias trivs som en fisk i vattnet på Skogsbrynet nu. Lite trögt var det i början, men nu har han Ture. Ture och Tobias är som ler och långhalm, men vissa dagar är de INTE kompisar!
Det är dock inte bara Ture som gäller vilket jag erfor härom veckan när Tobias bokstavligen krävde att Frans och Hampus skulle komma hem till oss efter dagis. Därför kom femåriga Frans hem till oss! Tobias var superlycklig. *ler*


Isak ligger precis i startgroparna för att vara "själv" på dagis. Inskolningen är i full gång, och blev tyvärr utdragen med jullov och sjukdom. Han pratar dock gärna om "Lina" (Melina), Emmu (Emmy) och Aaaton (Anton), samt sin fröken Eba (Eva).


Här sitter han i kojan på sin avdelning, som heter Blomsterängen.


No comments: